POLITIKA KVALITY, BEZPEČNOSTI POTRAVIN A TRVALÉ UDRŽITELNOSTI
Náš trvalý cíl: Nabízet našim zákazníkům a všem spotřebitelům, mezi které patříme i my všichni, maximální záruku kvality, udržitelnosti a zdravotní nezávadnosti našeho zboží.
Prvořadým posláním společnosti SOUFFLET AGRO a. s. je uspokojovat potřeby a očekávání zákazníků a být pro zákazníky spolehlivým partnerem, schopným nabídnout dlouhodobé obchodní vztahy na bázi vzájemného partnerství a prostřednictvím komplexního servisu za optimálních tržních podmínek.
Vedení společnosti bude trvale zvyšovat efektivnost systému managmentu kvality a při plnění požadavků zákazníka dodržovat legislativní požadavky ČR a EU, popřípadě zemí vývozu, které se vztahují na naši podnikatelskou činnost.
Zákazníkům garantujeme kvalitní, bezpečné produkty, proto klademe důraz na výběr dodavatelů, kteří zajišťují vstupní suroviny a obaly pro naši výrobu.
K dosažení tohoto záměru se vedení společnosti zavazuje plnit tyto zásady politiky kvality, environmentální a potravinové bezpečnosti:
1. Upevňovat a dále rozvíjet pozici na trhu a optimalizovat obchodní vztahy u všech zainteresovaných stran v celém výrobním řetězci.
2. Zajišťováním kvalitní, bezpečné výroby a prodeje chceme vytvářet dobré jméno společnosti a tím rozšířit své postavení na domácím trhu.
- Nabízet zákazníkům osiva odrůd a chemické přípravky, které jsou registrovány dle platných předpisů a osvědčily se na našich zkušebních parcelách a v zemědělské praxi.
- Vyrábět a dodávat osiva tak, aby byla zajištěna kvalita odpovídající normám ÚKZUZ a požadavkům zákazníků.
- Zabezpečovat u obchodovaných rostlinných komodit kvalitu, udržitelnost jejich produkce, zdravotní nezávadnost a systém sledovatelnosti (traceability).
3. Zajišťovat trvalou modernizaci provozoven, technologií a měřícího zařízení s cílem vyrábět efektivně, kvalitně a bez ohrožení kvality a zdravotní nezávadnosti produktů.
4. V souvislosti s plněním požadavků zákazníka se zaměřujeme na environmentální dopady a tím na zlepšení životního prostředí a ochranu biodiversity. Průběžně a cílevědomě posilujeme environmentální povědomí zaměstnanců společnosti.
5. Zvyšovat úroveň pracovního prostředí a zavádět opatření vedoucí k eliminaci, respektive ke snížení rizika vzniku úrazu a škody.
6. Dbát na bezpečnost naší práce. Zaměstnance seznamujeme s riziky na pracovištích a s požadavky na bezpečnost práce. Důsledně školíme v oblasti BOZP a PO.
Politika bezpečnosti potravin a trvalé udržitelnosti je závazná pro všechny pracovníky a je projednána v celé společnosti.